Europetrade.hu

További termékeink

 

Kültéri sportburkolatok

→ Tovább olvasom

 

Rugalmas védő falburkolatok

→ Tovább olvasom

 

Sport linóleum burkolatok

→ Tovább olvasom

 

Sport PVC
burkolatok

→ Tovább olvasom

 

Sportpadló védőburkolatok

→ Tovább olvasom

A német HARO Sports cég a világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb sportparketta, lengőpadló-rendszer és rugalmas sportburkolat alépítmény-szerkezet gyártója. A faanyagok megmunkálásában szerzett 150 éves tapasztalattal több, mint 50 éve a világelső gyártók egyike a verseny, a tömeg és az iskolai sportpadló burkolatok szállításában. A termékek ideálisan alkalmazhatóak új létesítmények burkolataként, valamint régi tornatermek, sportcsarnokok felújításakor (alacsony szerkezeti beépítési magasság), akár padlófűtés esetén is. A burkolatok rendszerben szállíthatók, a szükséges lábazati elemekkel (ventillációs réssel/padló kiszellőzése), a tornaszerek rögzítésére szolgáló hüvelyekkel és azok fedeleivel, a pályavonalazáshoz szükséges festékekkel együtt. A HARO Sports cég szállított és szállít rendszeresen sportparketta burkolatokat az Olimpiai Játékok, a Világ-, Európa- és egyéb kontinensbajnokságok versenyeihez. A HARO Sports cég több, mint 20 éve Hivatalos Technikai Partnere a FIBA-nak (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség), sportparkettái rendelkeznek a FIBA tanúsítványával.

sportparketta001 sportparketta002

Fafajták

A HARO Sports sportparketták 4 különböző fafajtából szállíthatók: tölgy, kanadai juhar, kőris és bükk. A Fitness modellt emellett afrikai tölgy és Merbau fából is gyártják. A gyári osztályozás megjeleníti és kihangsúlyozza a fa természetes sokszínűségét és textúráját, s ezáltal egyedi és exkluzív megjelenést kölcsönöz a termékeknek.

parketta tolgy
tölgy
parketta kanadai juhar
kanadai juhar
parketta koris
kőris
parketta bukk
bükk
parketta afrikai tolgy
afrikai tölgy
parketta merbau
merbau

 

A fa természetes anyag, s ebből adódóan folyamatosan reagál a környezeti levegő paramétereinek (páratartalom és hőmérséklet) változására. A faanyagú parketták megfelelő működéséhez cca. 45-55%-os relatív páratartalmú környezeti levegő szükséges, hogy elkerülhető legyen a parketta nem kívánatos dagadása vagy összeszáradása. Ezt a nem kívánatos dagadás vagy összeszáradás veszélyét jelentősen csökkenti a HARO Sports sportparketták speciális kialakítása (többrétegű, rétegelt lemezből készült parketták), melynek köszönhetően a HARO Sports sportparketták hétszer nagyobb méret-stabilitással rendelkeznek, azaz hétszer kisebb mértékben dagadnak és/vagy zsugorodnak össze, mint a 22 mm vastag, tömörfa parketták. A HARO Sports cég kezelési útmutatója szerinti tisztítás, karbantartás garantálja a hosszú élettartamot, valamint biztosítja a magas szintű sportteljesítmény jellemzőket az EN 14904 sportburkolat szabvány és az annál jóval szigorúbb, német DIN V 18032-2 2001 Április szabvány előírásainak megfelelően.

sportparketta003

A parketta felületkezelése

A termék minősége tekintetében ez alapvető fontosságú kérdés, lévén ez a legfelső réteg képezi gyakorlatilag a parketta kopórétegét, melyet ezért tökéletes minőségben kell a felületre felvinni. A HARO Sports cég kétféle felületkezelést alkalmaz, úgymint: PERMADUR ® felületkezelés, mely ideális tulajdonságokkal rendelkezik a legtöbb sportág, valamint a több-célú csarnokok igényeihez illeszkedve, illetve az SST speciális felületkezelés, mely elsősorban a squash és rakett sportpályák elvárásainak megfelelően lett a HARO Sports cég által kifejlesztve.

A PERMADUR ® felületkezelés

A PERMADUR ® felületkezelés bezárja a fa pórusait a parketta felszínén, ezáltal a por és a piszok nem tud megtapadni ezen a sima felületen, és így azok egyszerűen letörölhetőek. A gyárilag, speciális körülmények között alkalmazott felületkezelés rendkívüli kopás- és karcállósággal rendelkezik, mindamellett mégis rugalmas. Ez a felületkezelés sokkal hosszabb élettartamot biztosít a HARO Sports sportparkettának, mint a hagyományos (pl. helyszínen bevonatolt / = csiszolt és lakkozott/) módon kivitelezett parketták felületkezelése. A PERMADUR ® felületkezelés rendkívül tartós és könnyen tisztán- és karbantartható, jelentős költségmegtakarítást eredményezve ezáltal a létesítmény üzemeltetőjének.

permadur EN

SST speciális felületkezelés

Az SST speciális felületkezelés elsősorban a squash és rakett sportpályák elvárásainak megfelelően lett a HARO Sports cég által kifejlesztve. A pálya felületére kerülő verejtékcseppek okozta elcsúszás veszélyének kockázata ezzel az SST speciális felületkezelés alkalmazásával szinte kizárható. Speciális csiszolási eljárás biztosítja a tökéletes tapadást (ahogy az a DIN 18038 szabványban elő van írva), míg a mélyre ható impregnálás optimálisan védi a sportparkettát.

sst feluletkezeles

fiba

t h e f l o o r i n g s o l u t i o n s